Balance

Men hoort goed in balans te zijn, zowel lichamelijk als mentaal. Dit geldt voor volwassenen, maar ook voor kinderen.

Bij kinderen staat de BSM- de Jong therapie meestal voorop. Men krijgt een oefenprogramma op maat mee, dat thuis wordt uitgevoerd. Ook wordt het kind altijd lichamelijk onderzocht met de Geintegreerde Techniek/ Methode de Bakker. Indien nodig zal het  kind ook behandeld worden met deze methode vanuit de osteopathie. Meestal is maar een korte behandeling nodig. Daarna kunnen de oefeningen het werk doen.

Bij volwassenen ligt de nadruk meestal op de behandeling met de methode vanuit de osteopathie. Een probleem is meestal al veel langer aanwezig en moet dan goed aangepakt worden. Indien men bereid is om thuis enkele oefeningen te doen, kan ook hier weer ondersteund worden met de BSM-de Jong therapie.

Steeds vaker zien we publicaties over het verband tussen o.a. het functioneren van de darmen en het functioneren van de hersenen. Hier zien we heel duidelijk de balans van ons lichaam. En iedereen weet ook, dat wanneer men lichamelijke klachten heeft, men ook minder vrolijk is. Men steekt letterlijk niet goed in zijn vel.