Integrated Therapy

 

Deze methode is gebaseerd op nieuwe ideeën over de gevolgen van embryologische wetten in het lichaam. Het is een heel andere kijk op het diagnostiseren en behandelen van lichamelijke en geestelijke problemen, zoals: hoofdpijn, buikpijn, eetstoornissen, onderpresteren, concentratieproblematiek, rugpijn, schouderklachten, depressie, de gevolgen van een trauma of stress, of steeds terugkomende sportblessures.

De Intergrated Therapy kan prima gebruikt worden in combinatie met het BSM-oefenprogramma, maar is ook als “stand alone” behandeltechniek inzetbaar.
De Integrated Therapy is een methode om het lichaam te onderzoeken en te behandelen. Ook hier wordt gezocht naar de oorzaak van de klacht. Het is van groot belang dat er naar het hele lichaam wordt gekeken. Bewegingsverlies van bijvoorbeeld botten, wervels, spieren, organen of het bindweefsel kunnen een oorzaak zijn van klachten. Vaak sluimert een klacht al enige tijd en wordt dan plots heviger door bijvoorbeeld stress, een griepje of een ongeluk/val.

Door met de handen de beweeglijkheid van het lichaam te normaliseren, wordt het zelfherstellend vermogen gestimuleerd. Zo zullen klachten verminderen of verdwijnen.