Wie ben ik

Mijn naam is Marjo ten Hagen-Hieltjes, moeder van vier kinderen. Eén van onze dochters liep vast in groep 3. Ze pikte het niet op en draaide al snel een eigen programma. Het gevolg was dat ze zich een buitenbeentje voelde en gepest werd. Ze veranderde van een blij kind in een somber, verdrietig meisje. Het schooljaar daarna ging ze naar het speciaal basis onderwijs, maar ook daar leerde ze weinig bij en voelde ze zich heel ongelukkig; het leek of ze totaal blokkeerde.

Iemand wees ons op de BSM – De Jong® en we hebben een afspraak gemaakt. We zijn erg blij dat we dat gedaan hebben. De basis van haar problemen lag in de zwangerschap. Door omstandigheden had ik last van stress gehad. Daar komt nog bij dat ze heel snel geboren is. Puzzelstukjes vielen op de plaats. We voelden ons begrepen en zijn gedisciplineerd gaan oefenen met onze dochter. We merkten al gauw dat de oefeningen effect hadden: ze zat beter in haar vel en op school gingen de resultaten omhoog. Na de basisschool mocht ze naar het VMBO. Ze startte in een kleine klas (LWO), maar vanaf de 3e kreeg ze les in een standaard klas. Ze deed erg haar best en het ging goed. We zagen dat ze groeide: sociaal-emotioneel en cognitief. Ze heeft haar diploma met glans gehaald: o…. wat zijn we trots!!!!!!

Ik vind het een geweldige therapie en wil graag meer kinderen ermee helpen. Daarom ben ik in September 2002 begonnen met de 3 jarige opleiding tot BSM-de Jong® therapeute. Deze heb ik in Juni 2005 met succes afgesloten.

In 2010 startte ik de 2 jarige opleiding tot Integrated Therapist. Op 21 april 2012 mocht ik het diploma in ontvangst nemen. Met deze methode behandel ik zowel kinderen als volwassen. Het sluit heel mooi aan bij de BSM-de Jong therapie. Omdat volwassenen nu ook tot mijn doelgroep behoren, naast de kinderen, heb ik besloten de naam van mijn praktijk te veranderen. Vanaf april 2014 draagt het de naam: Brain & Body.

In 2019 heb ik mijn diploma Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut behaald. Voeding en lifestyle.